De Bandkeramische menukaart
Ten opzichte van onze huidige eetgewoonten, zal de Bandkeramische kaart er oneindig veel beperkter uit hebben gezien. Tegelijkertijd hadden de Bandkeramische boeren waarschijnlijk wel weer de beschikking over meer verschillende soorten voedsel dan de jagers-verzamelaars. Bovendien waren ze minder afhankelijk van het seizoensaanbod, omdat ze voedsel veel beter en langer konden opslaan.

Het belangrijkste kenmerk van de Bandkeramische menukaart is dat daar enkel eten op stond dat ófwel lokaal te vinden was, ófwel lokaal verbouwd kon worden.
Prehistorisch brood
Graanproducten vormden het belangrijkste levensmiddel van de Bandkeramiekers. Lees meer >>


Veldgewassen
De Bandkeramiekers verbouwden verschillende soorten veldgewassen op hun akkertjes. Lees meer >>

Vlees
Doordat de Bandkeramiekers verschillende diersoorten hadden gedomesticeerd, hadden ze altijd voldoende vers vlees. Lees meer >>

Bandkeramisch bier
Mogelijk hebben de Bandkeramiekers al bier gedronken. Lees meer >>

Eten uit het wild
Hoewel de Bandkeramiekers boer waren geworden, was het verzamelen van eten nog steeds belangrijk voor hen. Lees meer >>