Bronnen
Dit artikel is gebaseerd op de publicaties 'Bakkerij Mennens' (Becha, jaargang 17, nummer 4, p.53, 2003) en '90 Jaar Bakkerij Mennens' (Becha, jaargang 25, nummer 2, p.30, 2011) van de hand van lokaal historicus Paul Mennens.
Bakkerij Mennens
De geschiedenis van bakkerij Mennens begon in 1921 toen Pieter Hubert Mennens (1863-1946) en zijn vrouw Maria Knols (?-1936) langs de Rijksweg (nu: Prins Mauritslaan 1) een nieuw pand lieten bouwen, waarin ze een bakkerij en lunchroom vestigden met de naam ‘Patisserie en lunchroom De Kroon’. Ze zagen goed de potentie in van deze toen nog voor een belangrijk deel onbebouwde straat, nabij belangrijke verbindingswegen richting station, de fruitveiling, Elsloo/Stein en midden tussen de bedrijvigheid van de Beekse sigarenindustrie.

Na Pieter Mennens nam zijn zoon Jan Godfried ‘Frits’ (1896-1971) de bakkerij over van zijn vader. Jan Godfried ‘Frits’ trouwde met de joodse Bertha Wolf. Ternauwernood kon hij haar tijdens de jodenvervolgingen in de Tweede Wereldoorlog redden van deportatie. Veel andere joodse Beekenaren trof dit vreselijke lot wel.

Frits was een zeer goede bakker. In 1931 en 1933 won hij internationale titels voor zijn witbrood. En in 1952 won hij de plaatselijke wedstrijd voor Luciagebak: Sinteleciekook (een grote ronde gesuikerde knapkoek). De bakkerij verkocht er in dat jaar 15.000 stuks van.

Na Jan Godfried ‘Frits’ nam zijn zoon Frits (*1934) nam de bakkerij over. Zijn zoon – wederom Frits (*1962) geheten - is de huidige bakker, de 4e generatie Mennens. In 2011 vierde hij het 90-jarig bestaan van de bakkerij.
 
De welbekende bakkerij  langs de Prins Mauritslaan in 1924, 3 jaar na de opening.
Bron: Becha, jrg 17, nr 4

In 1927 werden de ingrediënten die de bakkerij gebruikte nog met paard en wagen aangevoerd. 
Bron: Becha, jrg 17, nr 4