Bronnen
Dit artikel is mede gebaseerd op informatie van de Heemkundevereniging Beek en het tweeluik over Dabekausen Transport' van de hand van lokaal historicus Paul Mennens dat in 2015 verscheen in Becha.
Dabekausen Transport
Waar EBAD zich richtte op personenvervoer en Limpens Transport op transport van bulkgoederen was Dabekaussen juist gespecialiseerd in industrieel vervoer, met een specialisatie in grote en zware ladingen. Het bedrijf werd gestart in 1920 toen Wil Dabekausen een vrachtwagen aanschafte en zich ging aanbieden als transporteur.

Het bedrijf groeide en verhuisde in 1938 naar de Stationsstraat in Beek. Tot het einde van de oorlog maakte het bedrijf gebruik van vrachtwagens van het Amerikaanse merk Studebaker.

Na de Tweede Wereldoorlog bleven er heel wat Amerikaanse legervoertuigen achter in Europa. Dabekausen kocht er een aantal en bouwde ze om tot kraanwagens die konden worden ingezet voor vervoer van zwaar materiaal. Vanaf 1959 begon het bedrijf ook met de verhuur van kranen.

Het bedrijf zou vanaf dat moment nog zo’n 20 jaar zelfstandig actief zijn met klanten als DSM, ENCI en NS. In 1982 werd Dabekausen Transport en Kraanverhuurbedrijf overgenomen door Lintzen Holding. 
Vervoer vanuit de haven van Stein naar de steenkolenmijn Emma in Brunssum in 1951.
Bron: Collectie De Staatsmijnen 


Dabekausen Transport in actie met een lading van 5.000 kg.
Bron: Bedrijfsarchief Page BV (Gennep)

Bron: Bedrijfsacrchief Dabekausen Transport